Retsepti ja video leiab ERR-i kodulehelt
Küülik ja köögiviljad
1 terve küülik, umbes 1,5 kg
1 spl võid
1 spl õli
Purustatud pipart
Meresoola
2 suurem pastinaaki
6 porgandit
2 väiksemat kaalikat
2 keskmist mugulsibulat
3 Küüslauguküünt
2 dl valget veini
Tüümian
Salvei
Rosmariin
Loorberileht
Vürts
Köögiviljad koori ja lõika halgudeks, pruunista kuumal pannil võis ja tõste küpsetusvormi põhja.
Küülik lõika umbes 8 tükiks, pruunista õlis, maitsesta pipra ja soolaga ja tõsta köögiviljadele.
Vala vormi valget veini, puista üle värskete ürtidaga, kata vorm fooliumiga ja tõsta ahju.
Küpseta 150 C juures 1-1,5 tundi.
Vürtsikad pähklid
200 g metsapähkleid
4 spl suhkrut
1 spl piparkoogimaitseainet
Vala potti suhkur ja maitseained, lisa pähklid.
Pidevalt segades kuumuta poti sisu, kuni suhkur hakkab sulama, vähenda kuumust ja jätka segamist , kuni suhkrukaramell on ühtlaselt ümber pähklite jaotunud.
Laota pähklid küpsetuspaberi peale laiali ja jäta jahtuma.