Küülikupraad

Retsepti ja video leiab ERR-i kodulehelt

Küülik ja köögiviljad

1 terve küülik, umbes 1,5 kg
1 spl võid
1 spl õli
Purustatud pipart
Meresoola
2 suurem pastinaaki
6 porgandit
2 väiksemat kaalikat
2 keskmist mugulsibulat
3 Küüslauguküünt
2 dl valget veini

Tüümian

Salvei

Rosmariin

Loorberileht

Vürts

Köögiviljad koori ja lõika halgudeks, pruunista kuumal pannil võis ja tõste küpsetusvormi põhja.

Küülik lõika umbes 8 tükiks, pruunista õlis, maitsesta pipra ja soolaga ja tõsta köögiviljadele.

Vala vormi valget veini, puista üle värskete ürtidaga,  kata vorm fooliumiga ja tõsta ahju.

Küpseta 150 C juures 1-1,5 tundi.


Vürtsikad pähklid

200 g metsapähkleid

4 spl suhkrut

1 spl piparkoogimaitseainet

Vala potti suhkur ja maitseained, lisa pähklid.

Pidevalt segades kuumuta poti sisu, kuni suhkur hakkab sulama,  vähenda kuumust ja jätka segamist , kuni suhkrukaramell on ühtlaselt ümber pähklite jaotunud.

Laota pähklid küpsetuspaberi peale laiali ja jäta  jahtuma.